30 november Limes030 in ‘t Hoogt

30 november 2014 – over de deeleconomie

Op 30 november stond Limes030 in het teken van deeleconomie. Dankzij internetplatforms als Airbnb, thuisafgehaald, Peerby en mywheels kunnen mensen heel makkelijk huizen, maaltijden, gebruiksvoorwerpen en auto’s – meestal tegen een vergoeding – delen met een ander. De gemeente Utrecht omarmt deeleconomie met de slogan Explore Utrecht like a local.

Welke kansen biedt deeleconomie, wat zijn de valkuilen, is het duurzaam en sociaal of is het ouderwets commercieel verpakt in een hip jasje? Wat betekent het voor ondernemers als hoteleigenaren, (auto)verhuurbedrijven en de maakindustrie? Hoe gaat de overheid om met deze nieuwe ontwikkeling? Deeleconomie staat nog in de kinderschoenen. Is het een hype of zet het door?

We spraken erover met oa: Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (Groenlinks), prof dr Koen Frenken, hoogleraar innovatieve studies die onderzoek doet naar deeleconomie aan de Universiteit Utrecht, de oprichter van peerby.nl Daan Weddepohl, D66 gemeenteraadslid Jony Ferket en Bart Blikman, general manager van het Carlton President Hotel Utrecht en bestuurslid hoteloverleg HOST.

De presentatie was in handen van innovatiestrateeg, romanschrijver en columnist Marianne Zwagerman.

Locatie: Filmcafé Oskar in filmtheater ‘t Hoogt, Slachtstraat 5 (bij De Neude) 3512 BC UTRECHT

Aanvang 15.00 uur, start programma 15.30 – 17.00 uur

Op zondag 28 september ging Limes030 weer van start. Parlementair journaliste Dominique van der Heyde kwam praten over de eerste maand Haagse politiek en blikte vooruit op het komende politieke jaar. Eind september is in Utrecht het Nederlands Film Festival in volle gang. Met de Nederlandse filmprofessionals Jos StellingEddy TerstallMartin Koolhoven en Willem Bosch spraken over nut en noodzaak van het filmfestival, de stand van de Nederlandse cinema en tv-drama, en over de toekomst van de Nederlandse tv- en filmindustrie.

Schermafbeelding 2014-09-24 om 19.55.50

We hielden tussen de gesprekken door een filmquiz met het aanwezige publiek, met als prijs twee kaartjes voor het galafeest van het filmfestival. Uiteraard werd alles omlijst met muziek.

De presentatie was in handen van cultuurreporter en biograaf van Paul Verhoeven, Rob van Scheers.

Limes030 is een maandelijks debatprogramma in Utrecht. Elke vierde zondag van de maand ontvangen we in hartje Utrecht mensen met een verhaal, mening, idee of een plan. Kom ook!

Om 15.00 gaat de deur naar de zaal in de Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht) open en we starten om 15.30. Om 17.00 gaat de bar open.

Limes030 is ook live te volgen via UStad en de livestream van RTV UtrechtLimes030 is ook te volgen via de RTV Utrecht app (Android | iPhone ) onder de titel Limes030 – Utrecht in debat.

rtvutrechttpo_logo